У акцији „Озрен“ припадници СИПА-е слободе лишили једно лице због ратних злочина

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у оквиру предмета кодног назива “Озрен”, данас су, 11.7.2013. године, на подручју Тешња лишили слободе једно лице из Тешња због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 173. став (1) КЗ БиХ „Ратни злочин против цивилног становништа”, а у вези са чланом 180. став (1) истог закона.
СИПА је у претходном периоду против наведеног лица Тужилаштву БиХ поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу због постојања основа сумње да је током маја и јуна 1992. године на подручју општине Тешањ учествовало у противзаконитом затварању мушкараца цивила српске националности који су настањени у мјесту Росуље, Мекиш, Медаково и Радуша, те према њима нечовјечно поступало. Напомињемо да се нека лица третирана предметом “Озрен” доводе у везу са акцијом кодног назива “Тешањ” у оквиру које су припадници СИПА-е пронашли велике количине наоружања, а која још увијек траје.
Лице лишено слободе приведено је у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), гдје се над њим врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предато на даље поступање Тужилаштву БиХ.
Припадници СИПА-е интензивно настављају рад на предметима „Озрен“ и „Тешањ“.