Лица лишена слободе предата на даље поступање Тужиилаштву БиХ

У акцији „Лифт“ пронађено 11 килограма експлозива

У акцији „Лифт“ полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) пронашли су и привремено одузели већу количина оружја, муниције, ескплозива и експлозивних направа, и то: 11 килограма експлозива разне врсте и намјене, 29 пушака, 34 пиштоља, 4.771 комад муниције разног калибра, 21 ручну бомбу, 4,7 килограма барута, 123 иницијалне каписле за експлозив, 40 каписли за ловачке пушке, једну зољу, једну гранату, један штапин дужине 100 метара за паљење експлозива и четири штапина непознате дужине за паљење експлозива, 11 пригушивача и друге предмете.

Подсјећамо, полицијски службеници СИПА-е јуче су (21.12.2015. године), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-а Кантона Сарајево, реализовали су оперативну акцију кодног назива „Лифт“. На подручју Сарајева, Мостара и Бугојна слободе је лишено шест лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, те су претресени објекти на шест локација. Наведене активности реализоване су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ. Посебан вид подршке пружила је Федерална управа цивилне заштите.

Након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е, лица лишена слободе предата су данас (22.12.2015. године) Тужилаштву БиХ на даље поступање, уз извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима.