У акцији „Лашко“ СИПА претресла објекте на двије локације због недозвољеног складиштења робе

Поступајући по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 7.4.2014. године, у оперативној акцији „Лашко“, претресли пословне и стамбене објекте на двије локације на подручју Сарајева, те слободе лишили једно лице.

Слободе је лишено лице иницијала С.М. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 210 б. КЗ БиХ “Недозвољено складиштење робе“ .

Приликом претреса пронађено је и привремено изузето око 350 флаша „Лашког пива“ за које није постојала одговарајућа документација о поријеклу, већа количина металних буради „Лашког пива“ и одређена пословна документација која се доводи у везу са извршењем наведеног кривичног дјела. Пронађена роба предата је у даљу надлежност инспекторима Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Поред наведеног, пронађено је и 96 пакета сока „Нара“, 14 гајби „Union Orange“ пива, 18 пакета „Union“ тамног пива и 16 флаша пића „Bandedos tequila“, све са истеклим роком трајања. Наведена роба предата је у надлежност Санитарној инспекцији Кантона Сарајево

С.М. је приведен у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје ће бити саслушан у својству осумњиченог, а против њега ће Тужилаштву БиХ бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу из члана 210 б. КЗ БиХ.