У акцији „Коверта“ СИПА лишила слободе Ђ.М. због корупције

  

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Коверта“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (10.6.2014. године) претресли стамбени објекат на подручју општине Кључ, те слободе лишили једно лице. Наведене активности спроведене су по наредби Кантоналног суда Унско-санског кантона у Бихаћу и Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона.

Слободе је лишено лице иницијала Ђ. М. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 342. КЗ ФБиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 380. КЗ ФБиХ „Примање дара и других облика користи“, кривичним дјелом из члана 383. КЗ ФБиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“ и кривичним дјелом из члана 382. КЗ ФБиХ „Противзаконито посредовање“.

Након криминалистичке обраде, Ђ.М. ће данас бити предат на даље поступање Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

У оквиру истог предмета, припадници СИПА-е прекјуче су (9.6.2014. године) слободе лишили два лица иницијала Е.К. и Х. П., те претресли објекте на шест локација на подручју Унско-санског кантона. Такође више лица је саслушано у својству свједока.

Активности на овом предмету се настављају, а о резултатима јавност ће бити накнадно информисана.