У акцији кодног назива „Капак“ СИПА слободе лишилa три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (10.6.2015. године), у оперативној акцији „Капак“, на подручју Херцеговине претресли објекте на двије локације и слободе лишили три лица иницијала Т.Ђ. (1965), И.Б. (1958) и В.Ј (1978).

Наведена лица лишена су слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Приликом лишења слободе код поменутих лица пронађено је и привремено одузето око 500 грама прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин, те други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. 

Лица лишена слободе сумњиче се да су као припадници организоване криминалне групе током 2015. године вршили неовлаштени промет опојне дроге хероин ради прибављања противправне имовинске користи. Након прикупљања материјалних доказа и потврђивања основа сумње, на приједлог Државне агенције за истраге и заштиту, Суд БиХ и Тужилаштво БиХ издали су наредбе за претресе и лишења слободе који су данас реализовани.

Лица лишена слободе биће приведена у службене просторије СИПА-е у Источном Сарајеву, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.