У акцији „Брава“ слободе лишено 11 лица

Поступајући по наредбама Кантоналног суда у Тузли, припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), са припадницима МУП-а Тузланског кантона, у заједничкој акцији кодног назива „Брава“, данас, 29.7.2013. године, на подручју Тузле, Лукавца и Живиница извршили су претресе на већем броју локација, с циљем прикупљања доказног материјала у вези са кривичним дјелима злоупотребе службеног положаја и неовлаштеног промета тешких опојних дрога.
Спровођењем планираних активности извршено је укупно 18 претреса објеката, од чега шест просторија унутар Казнено-поправног завода Тузла, као и претреси већег броја лица, приликом чега су пронађени и привремено изузети одређени предмети који ће се користити као докази у даљем поступку.
У оквиру досадашњих активности слободе је лишено 11 лица, од чега шест лица због постојања основа сумње да су извршила кривично дјело из члана 238. став (2) КЗ ФБиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, као и четири лица, затворска стражара-полицајца, због постојања основа сумње да су извршила кривично дјело из члана 383. став (1) КЗ ФБиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“. Један затворски стражар осумњичен је и за кривично дјело из члана 238. став (2) КЗ ФБиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ у вези са чланом 33. истог закона, док је једно лице  лишено слободе због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело из члана 382. КЗ ФБиХ „Противзаконито посредовање“.
Након извршене криминалистичко-техничке обраде, лица лишена слободе биће предате Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање.
Активности на овом предмету се настављају, а о резултатима јавност ће бити накнадно информисана.
Снимак данашњег привођења: