Тим „ЛУТКА“ наставља са радом - расвијетљен покушај убиства Сенада Крехе

У наставку интензивне истраге која се спроводи у предмету кодног назива „Лутка“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 13.11.2013. године, Тужилаштву БиХ поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима против три лица, због покушаја убиства сарајевског адвоката Сенада Крехе.

Током интензивне истраге, припадници СИПА-е успјели су расвијетлити и документовати покушај убиства наведеног лица, који се догодио 8.9.2011. године у УО „Правда“, ул. Радићева број 4, општина Центар, у Сарајеву.

СИПА наставља активности ради прикупљања додатног доказног материјала, те утврђивања веома сложених мотива за извршење овог кривичног дјела.

Истражни тим СИПА-е кодног назива „Лутка“ активно наставља са радом, с циљем расвјетљавања великог броја убистава, разбојништава, изнуда и других тешких кривичних дјела, која су по свом интензитету и начину извршења озбиљно нарушила безбједност грађана БиХ, те се може очекивати да ће се у наредном периоду расвијетлити и друга почињена кривична дјела, о чему ће јавност бити информисана.