Тешањ: Пронађене 652 гранате за бестрзајни топ

Након што су створене потребне безбједносне претпоставке и услови, јуче су, 3.11.2013. године, на локалитету Трешњев пањ, општина Тешањ, извршене увиђајне радње на лицу мјеста, поводом проналаска велике количине војног наоружања у петак, 1.11.2013. године. На поменутом локалитету пронађене су укупно 652 гранате калибра 84 мм за бестрзајни топ.

Увиђајне радње извршили су полицијски службеници МУП-а Зеничко-добојског кантона. Имајући у виду чињеницу да СИПА води вишемјесечну истрагу у вези са нелегалним складиштењем војног наоружања на подручју наведене општине, увиђају су присуствовали и инспектори СИПА-е.

Према расположивим обавјештајним подацима, наведено оружје може се довести у везу са великом количином оружја које су припадници СИПА-е у јулу ове године пронашли у селу Калошевићи, на подручју исте општине.

Припадници СИПА-е настављају вишемјесечну истрагу с циљем проналажена свих локалитета на којима би се могла налазити скривена минско-експлозивна средства, као и на проналажењу одговорних лица умијешаних у ове незаконите радње, о чему ће јавност бити благовремено информисана.