Студенти Високе школе „Логос центар“ посјетили СИПА-у

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Високе школе „Логос центар“ Мостар, око 40 студената студијских програма „Безбједност“ и „Криминалистика“ данас су (2.6.2016. године), у пратњи професора Маида Пајевића, посјетили СИПА-у.

Приликом посјете студентима је презентована организациона структура, надлежности и улога коју СИПА има у безбједносном систему БиХ, резултати рада у протеклом периоду и друге чињенице у вези са њеним успјешним функционисањем.

Студенти су посјетили и базу Јединице за специјалну подршку, гдје им је презентован рад и улога ове елитне јединице у борби против најсложенијих облика криминала, а показан им је и дио наоружања и друге опреме којом Јединица располаже. Такође, присуствовали су и тактичко-показним вјежбама, тренингу  службених паса у области полицијске тактике, окушали су се и у гађању сим наоружањем, а организованo је и прикладно такмичење.

Представници Високе школе „Логос центар“ изразили су захвалност за пријем и добродошлицу, а закључено је да је данашња посјета била веома успјешна и вишеструко корисна.  

СИПА ће и убудуће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ, јер сматра веома значајним да на овај начин учествује у едукацији будућих кадрова безбједносних структура у БиХ. Овакав вид сарадње нарочито је значајан јер је велики број студената заинтересован да након завршетка студија започне радни однос у СИПА-и.