Одржана предавања из области тероризма

Студенти постдипломског студија Факултета политичких наука посјетили СИПА-у

У оквиру наставка дугогодишње сарадње између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву, студенти друге године постдипломског студија на Одсјеку за безбједносне и мировне студије данас су (12.11.2015. године), у пратњи професора др. Влада Азиновића, посјетили Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА).

Будући да се на Одсјеку за безбједност, између осталих, изучава и предмет „Тероризам и политичко насиље“, студенти су у оквиру посјете СИПА-и слушали предавање о феномену тероризма као највеће безбједносне пријетње данашњице. Предавање је одржао шеф Одсјека за борбу против тероризма и трговине АБХО Криминалистичко-истражног одјељења СИПА-е Амер Веиз, а презентовани су, између осталог, и конкретни примјери из праксе из случајева на којима је СИПА радила у протеклом периоду.

Студенти су посјетили и базу Јединице за специјалну подршку СИПА-е, те им је презентован рад и улога ове елитне јединице у борби против тероризма, као и дио наоружања и друге опреме којом Јединица располаже.

Закључено је да је данашња посјета била веома успјешна и вишеструко корисна, те да ће сарадња бити настављена. У том контексту разговарано је и о потписивању меморандума о сарадњи између Факултета политичких наука у Сарајеву и СИПА-е.