Студенти постдипломског студија Факултета политичких наука посјетили СИПА-у

Студенти завршне године постдипломског студија на Одсјеку за безбједносне и мировне студије Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву данас су (20.11.2014. године), у пратњи професора др Влада Азиновића, посјетили Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА).

Током посјете студенти су упознати са организационом структуром, надлежностима и улогом СИПА-е у безбједносном систему БиХ. Будући да се на Одсјеку за безбједност и мировне студије, између осталих, изучава и предмет „Тероризам и политичко насиље“, студенти су у оквиру посјете СИПА-и слушали предавање о феномену тероризма као озбиљне глобалне пријетње. Предавање је одржао в.д. шефа одсјека за борбу против тероризма и АБХО Криминалистичко-истражног одјељења СИПА-е Амер Веиз, а обухватило је, између осталог, конкретне примјере из праксе из случајевa на којима је Агенција радила у протеклом периоду.

Студенти су посјетили и базу Јединице за специјалну подршку СИПА-е, те им је презентована улога и рад ове елитне јединице, као и дио наоружања којим Јединица располаже.

Закључено је да је посјета била веома успјешна и вишеструко корисна, а представља наставак успјешне сарадње Државне агенције за истраге и заштиту и Одсјека за безбједносне и мировне студије Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву.