Наставак успјешне сарадње

Студенти Факултета политичких наука посјетили СИПА-у

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву, студенти треће године Одсјека за безбједносне и мировне студије, у оквиру предмета „Криминалистика“, данас су (24.10.2017. године), у пратњи доц. др. Мирзе Смајића, посјетили СИПА-у.

Студенти су посјетили базу Јединице за специјалну подршку СИПА-е, а добродошлицу им је пожелио командант Јединице Енес Карић. У оквиру посјете, студентима је презентована организациона структура СИПА-е, надлежности и улога коју има у безбједносном систему БиХ, а затим конкретне надлежности Јединице за специјалну подршку, односно рад и улога ове елитне јединице у борби против најсложенијих облика криминала. Такође, показан им је и дио наоружања и друге опреме којом Јединица располаже, те презентован тренинг службених паса у области полицијске тактике.

СИПА ће и убудуће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ, јер сматра веома значајним да на овај начин учествује у едукацији будућих кадрова безбједносних структура у БиХ. На овај начин јача се повјерење у полицијске структуре и развија партнерски однос са грађанима, чему СИПА придаје посебну пажњу.