Успјешна сарадња са специјалном јединицом Републике Словеније

Специјалци СИПА-е завршили обуку из области тактике специјалних дејстава

Пет полицијских службеника Јединице за специјалну подршку СИПА-е завршило је обуку из области тактике специјалних дејстава, која је, у периоду од 4.10. до 8.10.2015. године, одржана у Наставном центру „Готеница“ у Словенији у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Словеније.

План тренинга припремили су инструктори Специјалне јединице Републике Словеније „ЕНОТЕ“,  а у реализацији тренинга учествовали су и припадници Специјалне јединице Републике Аустрије „Кобре“.

Током обуке обрађене су теме из области тактике специјалних дејстава, и то рјешавање тактичких задатака упада у објекат, упад у објекат кориштењем алпинистичких ужади, прилазак објекту коришћењем „БОВ“ возила, преглед објекта коришћењем ноћних визија и др.

Обука је одржана у оквиру наставка успјешне сарадње са МУП-ом Републике Словеније, а стечена знања и размјена искуства подићи ће на још већи ниво оперативну спремност Јединице за специјалну подршку.

У истом временском периоду, припадник Одсјека за подршку Јединице за специјалну подршку СИПА-е посјетио је Одсјек за школовање службених паса при Специјалној јединици Републике Словеније како би се упознао са радом овог одсјека. Разговарано је о будућој сарадњи са СИПА-ом и пружању помоћи у обучавању водича службених паса Јединице за специјалну подршку СИПА-е.