СИПА учествовала у међународној полицијској акцији на сузбијању трговине људима

У оквиру међународне полицијске акције против трговине људима, која се спроводи синхронизовано са полицијским органима Р. Аустрије и СР Њемачке, припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су претресли стамбени објекат на подручју Санског Моста, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. У складу са ранијим договором и сачињеним планом рада, међународна оперативна акција спроведена је на подручју БиХ, СР Њемачке и Аустрије, а усмјерена је против више лица турске националности која се сумњиче да су на подручју Њемачке починила кривично дјело трговина људима и међународно врбовање ради проституције.

Поступајући по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, припадници СИПА-е претресли су објекат који користи припадник организоване криминалне групе на подручју БиХ. У складу са Законом о међународној правној помоћи у кривичним стварима БиХ, претресу су присуствовали припадници њемачке полиције. Током претреса пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. Пронађени предмети биће достављени Суду БиХ на даље поступање.

Учешћем у овој акцији СИПА је још једном показала да је поуздан партнер у спровођењу сложених међународних полицијских операција.