СИПА у њемачком документарцу о борби против кријумчарења оружја

Активности Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у борби против кријумчарења оружја презентоване су у њемачком документарном филму о борби против кријумчарења оружја који је израдила продукцијска кућа „Дивафилм“.

У документарцу директор њемачке полиције Клаус-Диетер Тиетз, између осталог, говори да је СИПА водећа полицијска агенција у БиХ која има надлежност на територији цијеле државе, а истражитељ СИПА-е прича о међународној трговини оружјем, рутама кријумчарења и организованости криминалних група.

Кадрови за поменути документарац снимљени су у децембру 2013. године у службеним просторијама СИПА-е у сједишту и на Пашином брду у Сарајеву. Јединица за специјалну подршку СИПА-е извела је показне вјежбе из области тактике специјалних дејстава за потребе снимања документарца, а у филму је кориштен фото и видео материјал из стварних оперативних акција СИПА-е.

Циљ документарног филма о борби против кријумчарења оружја је да прикаже успјешно реализоване оперативне акције и свеукупне активности агенција за спровођење закона у БиХ и Њемачкој у борби против овог вида криминала.