СИПА у француском документарцу о борби против кријумчарења оружја

Активности Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у борби против кријумчарења оружја биће презентоване у француском документарном филму о борби против кријумчарења оружја. Филм ће емитовати француска ТВ група ТФ1 у емисији “90 минут анкет”.

Кадрови за поменути документарац, који је у изради, снимљени су 17.1.2014. године у службеним просторијама СИПА-е у сједишту, у бази Јединице за специјалну подршку и на Пашином брду у Сарајеву.

Јединица за специјалну подршку СИПА-е извела је показне вјежбе из области тактике специјалних дејстава (упад у објекат и упад у возило) за потребе снимања документарца. Екипа која ради на изради документарног филма интервјуисала је инспектора СИПА-е који ради на истраживању кривичних дјела трговине оружјем.

Циљ документарног филма о борби против кријумчарења оружја је да прикаже успјешно реализоване оперативне акције и свеукупне активности агенција за спровођење закона у БиХ и Француској, али и другим земљама из региона, у борби против овог вида криминала, те спремност агенција да благовремено одговоре на све безбједносне изазове.