ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „КАЈАК“

СИПА у Братунцу лишила слободе два лица због кријумчарења миграната

У наставку оперативне акције кодног мазива „Кајак“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (18.8.2020. године) у Братунцу лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 189а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовање групе или удружења за кријумчарење миграната“.

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са Полицијским центром Југоисточне Европе (СЕЛЕЦ), Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Републике Српске.

Оперативна акција „Кајак“ представља наставак коoрдинисаних активност које се проводе у сарадњи са полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминалитета МУП-а Републике Србије, усмјерених на разбијање организованих криминалних група које дјелују на подручју Републике Србије и Босне и Херцеговине, а организоване су ради кријумчарења миграната из Републике Србије у Босну и Херцеговину и даље према земљама Европске уније.