СИПА слободе лишила два лица због међународне трговине људима

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), су јуче (26.06.2023. године) у оквиру оперативне акције „Холд“ на подручју Градачца реализовали претрес стана и других просторија и покретних ствари на једној локацији.

Слободе су лишана два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Међународна трговина људима“ прописано Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето 3000,00 конвертибилних марака, један лап топ, документација и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено кривично дјело „Међународна трговина људима“.

Претрес је реализован на основу усменог налога Суда Босне и Херцеговина и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Службом за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Такође у овом предмету је остварена и сарадња са невладиним организацијама „Ваша Права БиХ“ и Центар за пружање услуга у заједници „ПУЖ“ из Тузле.