СИПА саслушала министра правде ФБиХ г. Зорана Микулића у својству осумњиченог

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 28.10.2013. године, у оквиру рада на предмету „Лутка“, у својству осумњиченог саслушали министра правде ФБиХ г. Зорана Микулића, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 241. КЗ БиХ „Ометање рада провосуђа“ и кривично дјело из члана 220. КЗ БиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“.

Осумњичени је позван ради испитивања на околности недозвољеног измјештања заштићеног свједока у сложеном предмету организованог криминала, из једног казнено-поправног завода у други, у којем се заштићени свједок никако не смије налазити ради опасности за његову безбједност и живот.

У наставку рада по овом предмету припадници СИПА-е данас су, у својству осумњиченог, саслушали још једно лице иницијала К.К., док су још два лица саслушана у својству свједока. Саслушана лица службеници су КПЗ Сарајево.

СИПА наставља рад на овом предмету ради расвјетљавања наведених кривичних дјела, након чега ће комплетан предмет, уз допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, бити достављен Тужилаштву БиХ.