СИПА реализовала претресе на подручју Сарајева и Тешња

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (24.2.2022. године) на подручју Сарајева и Тешња, у склопу оперативне акције „Фалш“, реализовали претресе једног физичког лица и три правна лица, на шест локација.

Слободе је лишено једно лице за које постоји основ сумње да је починило кривично дјело из члана 373. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Кривотворење исправа“, из члана 251. „Превара у привредном пословању“ и из члана 272. „Прање новца“, у вези са кривичним дјелом из члана 54. „Стицај кривичних дјела“ и из члана 128. „Основи одговорности правног лица“, такође, прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Лице лишено слободе биће током дана спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог те ће након окончања наведених радњи бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.