СИПА реализовала оперативну акцију „Цедевита“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту у претходном су периоду, по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, на подручју Сарајева, Посушја и Томиславграда реализовали оперативну акцију „Цедевита“, у оквиру које су извршили претресе на више локација.

Оперативна акција је реализована због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело из члана 149. ст. (2), (3), (5), (6), (8) и (9) Закона о индустријском власништву Босне и Херцеговине.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета већа количина „Цедевита“ производа, односно 22 картонска пакета цедевите различитих укуса за коју се сумња да је пакована у врећицама без принтаног ласерског кода, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Наведене активности реализоване су у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине, Министарства унутрашњих послова Западнохерцеговачког кантона и Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона.