СИПА проводи оперативну акцију "Скутер III"

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, дана 10.06.2021. године у раним јутарњим часовима, започели су са претресима лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари које користе осумњиченa лица на 11 локација на ширем подручју Града Тузле, општина Лукавац, Пелагићево, Шамац, Завидовићи, Прњавор и Илиџа, у оквиру акције кодног назива „Скутер III“.

Приликом вршења претреса пронађени су и привремено одузети предмети, који се могу довести у везу са почињењем кривичних дјела „Организовани криминал“, из члана 250. у вези с кривичним дјелом „Недозвољен промет акцизних производа“, из члана 210а. Кривичног закона Босне и Херцеговине и то: мобилни телефони, дуван припремљен за пушење, машине за резање дувана, машине за пуњење цигарета дуваном припремљеним за пушење, цигарете без акцизних маркица, новац и др.

Наведене активности реализују се под надзором и наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине и Суда Босне и Херцеговине, а уз пружање помоћи од стране полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, Зеничко–добојског кантона и Кантона Сарајево.

О коначном извршењу претреса и статусу осумњичених лица јавност ће бити благовремено обавијештена.