Сарадња са надлежним органима Француске

СИПА претресла објекте на три локације због неовлаштеног промета оружјем

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (16.3.2016. године) претресли објекте на три локације на подручју Тузле, Теочака и Зворника, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу са почињењем кривичног дјела неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

Наведене активности реализoване су по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ по захтјеву надлежних органа Француске за пружање међународне правне помоћи у предмету који се односи на кријумчарење оружја из БиХ у Француску. Активности су реализоване у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Тузланског кантона.

Током претреса пронађена је и привремено одузета документација, мобилни телефон и други предмети који могу послужити као доказ у поступку који води надлежно тужилаштво у Француској.

СИПА ће Суду БиХ и Тужилаштву БиХ током дана доставити извјештаје о предузетим активностима и привремено одузете предмете, а у току је саслушање четири лица у својству свједока.