СИПА претресла објекте на четири локације на подручју Лакташа и Бање Луке

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (28.12.2015. године) на подручју Лакташа и Бање Луке претресли објекте на четири локације због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима пореска утаја или превара, недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе и обмањивање купаца. Претресени су пословни објекти два правна лица и два стамбена објекта.

Наведене активности реализоване су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, а у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Током претреса пронађена је и привремено одузета илегална линија за претакање и прераду базних уља и њихово претварање у погонско гориво, пословна документација, аутоматска пушка, ручна бомба, више комада муниције и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

У службеним просторијама СИПА-е данас се (29.12.2015. године) у својству осумњиченог саслушава лице иницијала Г.П. Против наведеног лица Тужилаштву БиХ у претходном периоду поднесен је извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу, а рад на предмету се наставља.