Оперативне акције „Бонус“ и „Мастер“

СИПА претреса више локација на територији БиХ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос su (25.5.2017. године) започели двије координисане оперативне акције кодних назива „Бонус“ и „Мастер“, усмјерене против организованог криминала.

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, СИПА претреса већи број стамбених и пословних објеката на више локација на подручју Бање Луке, Градишке, Сарајева, Тузле, Сребреника, Градачца и Брчко дистрикта БиХ. Претреси се врше у склопу координисане акције у два предмета, којима су обрађене и дјелимично истражене двије групе за организовани криминал, за које постоје основи сумње да су током претходних година из Турске, Мађарске и Италије увозиле текстилну и другу робу, притом чинећи кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима пореска утаја и прање новца.

Активности  се спроводе под надзором Тужилаштва БиХ и у сарадњи са Граничном полицијом БиХ и Управом за индиректно опорезивање БиХ, те уз подршку МУП-а Тузланског кантона, МУП-а Кантона Сарајево, МУП-а Зеничко-добојског кантона, МУП-а Средњобосанског кантона, МУП-а Републике Српске и Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Више информација о резултатима оперативних акција „Бонус“ и „Мастер“ биће познато након релаизације наредби Суда БиХ и Тужилaштва БиХ.