Акција "ЦД"

СИПА претреса службене просторије Амбасаде БиХ у Паризу

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „ЦД“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) претресају службене просторије Амбасаде БиХ у Паризу које користи осумњичено лице, упосленик Амбасаде БиХ, који је јучер лишен слободе од стране припадника СИПА-е на подручју Сарајева.

Наведено лице сумничи се да је починило кривично дјело злоупотреба положаја или овлашћења, примање дара и других облика користи, кривотворење службене исправе, трговина људима и др.

Претреси се врше по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ у циљу проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности резултат су вишемјесечног рада заједничког истражног тима  у чији рад су укључени истражитељи СИПА-е и Одјела за малољетнике Полицијске префектуре Париз, те представници Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Француске.

Заједнички истражни тим формиран поводом овог предмета наставља активности у правцу расвјетљавања кривичних дјела и документовања криминалних активности осумњичених лица.