У току акција „Чарли“

СИПА претреса објекте на 14 локација на подручју Цазина и Велике Кладуше

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су јутрос (15.6.2016. године) на подручју Цазина и Велике Кладуше акцију кодног назива „Чарли“.

Активности се проводе по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ и МУП-ом Унско-санског кантона.

У току су претреси објеката на 14 локација и привођење више осумњичених лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом пореска утаја или превара, кријумчарење, организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе, злоупотреба положаја или овлаштења, примање дара и других облика користи, давање дара и других облика користи и недозвољено складиштење робе.

Међу осумњиченим лицима су и упосленици Управе за индиректно опорезивање БиХ и власници шпедитерских фирми. Они се сумњиче да су дужи временски период вршили незаконите активности у вези са увозом у БиХ половних аутомобила, резервних дијелова и друге робе избјегавајући плаћање ПДВ-а и других дажбина, с циљем стицања противправне имовинске користи, чиме су оштетили буџет БиХ.

Више информација биће саопштено током дана.