СИПА поново у француском документарцу о борби против кријумчарења оружја

Активности Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у борби против кријумчарења и трговине оружјем биће презентоване у француском документарном филму о борби против кријумчарења оружја. Ово је други филм у овој години који говори о борби против ове врсте криминала у којем учествују припадници СИПА-е. Овај пут филм ће емитовати француска државна телевизија Франце3 у склопу емисије „Avenue de l'Europe“.

Кадрови за поменути документарац снимљени су данас, 5.2.2014. године, у службеним просторијама СИПА-е у сједишту и на Пашином брду у Сарајеву. Јединица за специјалну подршку СИПА-е извела је показне вјежбе из области тактике специјалних дејстава (упад у возило) за потребе снимања документарца, а француска ТВ екипа присуствовала је и вјежбама гађања које су специјалаци извели на стрелишту.

Екипа која је ангажована за снимање документарца обавила је интервју са инспектором СИПА-е који ради на истраживању кривичних дјела трговине оружјем и са командиром Антитерористичког тима Јединице за специјалну подршку СИПА-е.

Циљ документарног филма о борби против кријумчарења оружја је да прикаже успјешно реализоване оперативне акције и свеукупне активности агенција за спровођење закона у БиХ и Француској у борби против овог вида криминала, те спремност агенција да благовремено одговоре на све безбједносне изазове.