СИПА: Подршка грађанима у санацији штете

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) учествоваће у санирању настале материјалне штете проузроковане поплавама у БиХ пружањем новчане помоћи и волонтерским радом на терену, како би се ублажиле тешке посљедице ове несреће.

Покренута је иницијатива прикупљања новчаних средстава у оквиру Агенције, у складу са могућностима сваког запосленог, која ће бити донирана угроженом становништву и трајаће континуирано, најмање шест мјесеци. СИПА је, такође, подржала иницијативу Савјета министара БиХ за прикупљање средстава, којом ће сви службеници Агенције донирати једнодневну зараду за помоћ угроженима.

У току су активности Синдиката СИПА-е на организовању волонтерског рада припадника Агенције који ће се придружити пружању помоћи у чишћењу и санацији настале штете у најугроженијим градовима у БиХ. Наведене активности такође ће се одвијати континуирано у наредном периоду, а прва екипа припадника СИПА-е сутра ће се упутити на терен.

Државна агенција за истраге и заштиту изражава дубоко саосјећање према страдалом становништву на подручјима која су погођена поплавама у нашој земљи, посебно због изгубљених живота, али и велике материјалне штете која је настала, те упућује искрено саучешће породицама жртава.