СИПА открила и привремено одузела већу количину цигарета

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, данас су (8.7.2021. године) на магистралном путу М-17, на подручју општине Јабланица, зауставили и претресли путнички аутомобил те лишили слободе лице које је управљалo наведеним возилом, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 210а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Недозвољени промет акцизних производа“.

Током претреса возила, који је извршен по наредби Суда БиХ, полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели 3500 кутија цигарета различитих произвођача без акцизних маркица, , које су биле скривене у посебно израђеном спремнику. Осим наведеног, привремено је одузето и путничко моторно возило, које је било намјенски урађено за кријумчарење цигарета, и три мобилна телефона.

У оквиру наведених активности, полицијски службеници су на подручју Љубиња претресли стамбене и помоћне објекте које користи осумњичено лице. Наведено лице приведено је у просторије СИПА-е и испитано у својству осумњиченог лица.

О реализацији наведених активности, полицијски службеници СИПА-е сачиниће одговарајуће извјештаје, који ће заједно са прилозима бити достављени Суду БиХ и Тужилаштву БиХ.