ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ЈУГ“

СИПА открила и привремено одузела око 16 килограма опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (21.12.2020. године), у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, провели оперативну акцију кодног назива „Југ“, у оквиру које су лишили слободе десет лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Приликом реализације наведених активности полицијски службеници СИПА-е претресли су стамбене и помоћне објекте на укупно 13 локација у Сарајеву, Источном Сарајеву, Добоју, Тешњу и Добој Југу, приликом чега су открили и привремено одузели око 13,5 килограма непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу сканк, 2,5 килограма непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу спид, више мобилних телефона, новац и друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку. Наведене активности извршене су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима је јуче извршена криминалистичка обрада, након чега су предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ.