СИПА одузела минско-експлозивна средства и војну опрему

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у петак су (30.12.2016. године) претресли стамбени објекат у Маглају.

Претрес је извршен због постојања основа сумње да је лице које користи објекат починило кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене.

Активности су спроведене у сарадњи са Обавјештајно-безбјеносном агенцијом БиХ, по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, с циљем спречавања и откривања терористичких пријетњи.

 Приликом претреса пронађено је и привремено одузето пуњење за противтенковску нагазну мину, двије ручне бомбе, спорогорећи штапин дужине 10 м са детонаторском капислом, детонирајући штапин дужине један метар, двије противпјешадијске мине „ППМ3“  са експлозивним пуњењем без упаљача, једно експлозивно пуњење за противпјешадијску мину и 17 метака калибра 7.62 мм.

Након претреса, лице које користи наведени објекат приведено је у службене просторије СИПА-е ради узимања изјаве у својству осумњиченог лица.

Полицијски службеници СИПА-е наставиће предузимати истражне мјере и радње  с циљем документовања наведеног кривичног дјела.