СИПА наставља постизати изванредне резултате

У сједишту Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) одржана је данас, 28.8.2013. године, сједница колегија директора СИПА-е, на којој су разматрани постигнути резултати рада Агенције за прво полугодиште 2013. године. Поред директора СИПА-е Горана Зубца, колегију су присуствовали начелници свих организационих јединица СИПА-е, те представници ИЦИТАП-а.
Општа је оцјена одржаног састанка да су сви постигнути резултати Агенције, у првих шест мјесеци текуће године на нивоу прошлогодишњих, односно бољи у односу на прошлогодишње у дијелу који се односи на оперативне активности надлежних организационих јединица СИПА-е, којом приликом је апострофирана успјешна сарадња са другим полицијским агенцијама и институцијама. У протеклом периоду надлежним тужилаштвима поднесено је 165 извјештаја о почињеним кривичним дјелима и извршиоцима против укупно 516 лица.

Директор Зубац је изразио своје задовољство и честитао начелницима организационих јединица за постигнуте резултате у овом извјештајном периоду, који су далеко већи и озбиљнији у односу на претходне, те најавио да ће се тренд позитивних и ефикасних резултата у раду наставити. Посебан акценат ће и даље бити на најважнијим приоритетима Агенције, а то су борба против тероризма, организованог криминала, финансијског криминала и корупције, коју ће потврдити наредне велике и врло сложене оперативне активности СИПА-е.
На сједници колегија, директор СИПА-е се захвалио и представницима ИЦИТАП-а на пруженој помоћи и сарадњи у борби против свих видова криминала, те одржању угледа СИПА-е као ауторитета како у безбједносном тако и полицијском сектору у БиХ и региону.
¨Поштивање закона, права и правичности, стручност и професионализам у раду представљају мисију Агенције, која ће се наставити и у предстојећем периоду, а све с циљем стварања безбједнијег живота за све грађанe БиХ¨ истакао је директор СИПА-е Горан Зубац.