СИПА након вишегодишњег рада проводи оперативну акцију „Кластер“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас су на подручју Бање Луке, Бијељине, Источног Сарајева, Приједора, Козарске Дубице, Брчког, Травника и Мостара започели оперативну акцију „Кластер“.

Претреси се врше на осамнаест локација, на адресама девет физичких лица и девет правних лица, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Недопуштена трговина“ и „Прање новца“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине, као и кривична дјела из кривичних закона Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, и то „Подстрекавање“, „Злоупотреба положаја или овлаштења“, „Фалсификовање или уништење службене исправе“ и „Кривотворење службене исправе“. 

Наведена оперативна акција резултат је вишегодишњег рада полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту, а усмјерена је на откривање починилаца наведених кривичних дјела.

Опративна акција „Кластер“ реализује се по налогу Суда Босне и Херцеговине, под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Херцеговачко-неретванског кантона, Средњобосанског кантона и Полицијом Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Узимајући у обзир да су претреси још увијек у току, о коначном исходу оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.