СИПА на подручју Сарајева лишила слободе четири лица и заплијенила шест килограма опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (4.8.2014. године) у оквиру акције кодног назива „Глечер“ на подручју Сарајева слободе лишили четири лица због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога и заплијенили око шест кг опојне дроге.

У оквиру ове акције заплијењено је око пет кг зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „сканк“ и око један кг прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спеед“. Увиђајним радњама на лицу мјеста проналаска наркотика руководила је поступајућа тужитељица Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

У току су претреси објеката на више локација на подручју Сарајева с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Слободе су лишена лица иницијала М.М., Е.З., С.К. и С.М. због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 238. став (2) КЗ ФБиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, дјелујући као организована група.

Наведене активности спроводе се по наредбама Кантоналног суда и Тужилаштва Кантона Сарајево у сарадњи са припадницима МУП-а Кантона Сарајево.

Лица лишена слободе биће приведена у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће, у законском року, бити предата надлежном тужилаштву на даље поступање.

Активности на овом предмету се настављају, а о коначним резултатима јавност ће бити накнадно информисана.