НАСТАВАК ОПЕРАТИВНЕ АКЦИЈЕ „ПЕРО”

СИПА лишила слободе једно лице

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Перо“ полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (15.6.2020. године) на подручју Унско-санског кантона извршили претрес на двије локације и лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 383. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Примање награде или другог облика користи за трговину утицајем“, у вези са кривичним дјелом из члана 373. истог закона „Кривотворење исправе“.

Током претреса полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели рачунар, мобилни телефон, те разну документацију и друге предмете који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Лице лишено слободе тренутно се налази у просторијама Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона и над њим је у току криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност поступајућем тужиоцу.

Наведене активности проведене су по наредбама Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона и Кантоналног суда из Бихаћа.