ПРЕДМЕТ "ИДДЕЕА"

СИПА лишила слободе једно лице због сумње на злоупотребу положаја и прање новца

Поступајући по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (31.5.2016. године), на подручју Бање Луке, слободе лишили лице иницијала С.М. због постојања основа сумње да је починило кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца. Полицијски службеници СИПА-е претресају два стамбена објекта која користи осумњичено лице с циљем проналажења и привременог одузимања документације и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности спроводе се у оквиру предмета „ИДДЕЕА“, који се односи на злоупотребе приликом набавке, испоруке и успоставе система за дјелимичну персонализацију картица, испоруку опреме и надоградњу постојеће опреме, као и испоруку картица, те комплетни систем за персонализацију електронских личних карата и његово одржавање.

Лице лишено слободе биће приведено у службене просторије СИПА-е и криминалистички обрађено, након чега ће се, сходно упутама поступајућег тужиоца, одлучити о његовом даљем статусу.

За све друге информације молимо да се обратите Тужилаштву БиХ које је једино овлаштено за њихово уступање.