СИПА лишила слободе једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (17.5.2021. године), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-a Кантона Сарајево, на подручју Кантона Сарајево претресли једну локацију и слободе лишили једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога”.

Поступајући по наредби Кантоналног суда у Сарајеву, полицијски службеници СИПА претресли су стамбене и помоћне објекте, два путничка моторна возила и лице те том приликом открили и привремено одузели одређену количину непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу амфетамин, мобилне телефоне, пушку, пиштољ, муницију различитог калибра и друге предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Осумњичено лице тренутно се налази у просторијама СИПА и над њим је у току криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.