Претресом пмв пронађено 20.500 КМ за које се сумња да су кривотворене

СИПА лишила слободе В.В. због кривотворења новца

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (17.1.2015. године) на подручју Босанске Крупе претресли путничко моторно возило које користи лице иницијала В.В. (1962), због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 205. КЗ БиХ „Кривотворење новца“. Током претреса пронађено је и привремено одузето 20.500 КМ у апоенима од 100 КМ, за које се сумња да су кривотворене.

Полицијски службеници СИПА-е претресли су и породичну кућу и пратеће објекте на подручи општине Бужим које користи наведено лице, приликом чега су пронашли додатни доказни материјал.

Наведене активности реализоване су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лице иницијала В.В. лишено је слободе и биће приведено у службене просторије Регионалне канцеларије СИПА-е у Бањој Луци, гдје ће се криминалистички обрадити. Након криминалистичке обраде, лице лишено слободе биће предато Тужилаштву БиХ на даље поступање, уз извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу.