СИПА лишила слободе седам лица због недозвољеног промета опојним дрогама

Дана 25.2.2022. године, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) реализовали су на подручју Шамца и Оџака оперетивну акцију „Глумац“. У оквиру оперативних активности претресли су стамбене и пословне објекте и покретне ствари и слободе лишили седам лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом „Неовлаштени промет опојним дрогама“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине, и кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, прописано Кривичним законом Републике Српске.

Лица лишена слободе спроведене су у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених, а након завршетка наведених радњи биће предата у надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Приликом петреса откривено је и привремено одузето  500 грама опојне дроге кокаин, око три килограма опојне дроге марихуана и десет мобилних телефона.

Активности полицијских службеника СИПА-е реализоване су по наредби Суда Босне и Херцеговине, а под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Посавског кантона.