СИПА лишила слободе осам лица због неовлаштеног промета оружјем

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у оквиру оперативне акције „Лед“, на подручју Цазина и Босанске Крупе претресли стамбене и друге просторије и покретне ствари на осам локацији.

Претреси су извршени због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе“, прописано Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Слободе је лишeно осам лица која ће током дана бити спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето седам аутоматских пушака, двије полуаутоматске пушке, три војне пушке М48 калибра 7,9 мм, два пиштоља, 2 кг експлозива, двије ручне бомбе М75, спорогорећи штапин, тротилски метак, 458 комада муниције за пушке, 155 комада муниције за пиштољ, као и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено наведено кривично дјело.

Претрес је реализован на основу налога Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.