СИПА лишила слободе два лица због организованог криминала и злоупотребе положаја

У координираној акцији Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, кодног назива „Партнер“, полицијски службеници СИПА-е данас су, 25.12.2013. године, поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, на подручју Тузле слободе лишили два лица. 

Слободе је лишено лице иницијала М.О., посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине ФБиХ и лице иницијала В.Т., директор Завода здравственог осигурања Тузланског кантона, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 380. КЗ ФБиХ „ Примање дара и других облика користи“, кривичним дјелом из члана 382. КЗ ФБиХ „Противзаконито посредовање“, кривичним дјелом из члана 383. КЗ ФБиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“ и кривичним дјелом из члана 217. КЗ БиХ „Примање дара и других облика користи“.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање. Такође, у току су претреси на више локација на подручју Тузланског кантона.

Активности у оквиру акције „Партнер“ се настављају, а о коначним резултатима јавност ће бити накнадно информисана.

Снимак привођења: