СИПА лишила слободе два лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (26. 11. 2023. године), у оквиру оперативне акције „Буна“, на подручју Сарајева претресли стамбене и угоститељске објекте, друге просторије и покретне ствари на три локације.

Претреси су извршени због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ и  „Неовлаштени промет опојним дрогама“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Слободе су лишена два лица која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето 16 килограма опојне дроге марихуана, 20.450,00 евра, 1.600,00 КМ, 2.500,00 ЦХФ, два путничка моторна возила  те  други предмети који могу послужити као доказ да су  почињена наведена кривична дјела.

Претреси су реализовани на основу налога Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом Босне и Херцеговине.

Оперативном акцијом „Буна“  прекинут  је ланац међународног кријумчарења опојних дрога са подручја Црне Горе у Босну и Херцеговину који је, према расположивим сазнањима, постојао дужи временски период.