Оперативна акција „Грин“

СИПА лишила слободе два лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), 25.4.2017. године, реализовали су акцију кодног назива „Грин“, усмјерену против неовлаштеног промета опојним дрогама.

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ и наредби Суда БиХ, СИПА је на подручју Бијељине претресла два стамбено-пословна објекта, као и два возила у власништву лица за која постоје основи сумње да су извршили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Два лица су лишена слободе, а приликом претреса пронађено је и привремено одузето око 20 кг зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „сканк“, упаковане у пластичне транспарентне врећe различите тежине (50 комада), пет мањих боца са црном течношћу која својим изгледом асоцира на „канабис уље“, више комада муниције различитог калибра, једно мање паковање прашкасте материје смећкасто-жуте боје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „хероин“, једна пвц врећица са преко 50 сјеменки којe изгледом асоцирају на „канабис сативу“ и два мобилна телефона са двије СИМ картице. Пронађени предмети и трагови ће се користити као доказ у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде, лица лишена слободе биће предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.