СИПА лишила слободе четри лица због организованог криминала, у току претреси на више локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у координираној акцији са припадницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, започели су синоћ активности на документовању кривичног дјела организовани криминал у вези са аутокриминалом на подручју Сарајева и Источног Сарајева. 

У оквиру ових активности синоћ су на подручју Сокоца слободе лишена три лица иницијала М.М., А.С., и З.Ч., због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелом из члана 214. КЗ БиХ „Кријумчарење“ и кривичним дјелом из члана 287. КЗ ФБиХ „Тешка крађа“. Данас је у оквиру ове акције слободе лишено још једно лице иницијала В.С.

У току су претреси и прегледи одређеног броја локација на ширем подручју Сокоца, на којима се очекује проналазак предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Наведене активности спроводе се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје се над њима врши киминалистичка обрада, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Активности на овом предмету се настављају, а о коначним резултатима јавност ће бити накнадно информисана.