Пронађено 900 грама „спидa“

СИПА лишила слободе Б.П. због неовлашћеног промета дрогом

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су (27.2.2015. године) на подручју Сарајева слободе лишили лице иницијала Б.П. (1975) због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. КЗ ФБиХ „Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога“. У акцији су претресени објекти на три локације с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности реализоване су по наредбама Општинског суда у Сарајеву, а под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

У претресима је пронађено и привремено одузето око 900 грама прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“, одређена количина таблета зелене боје, које ће бити предмет вјештачења, прецизна дигитална вага, одређени новчани износ и други предмети који могу послужити као доказни материјал.

Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е, гдје је над њим извршена криминалистичка обрада, након чега ће данас (28.2.2015. године), уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.