Наставак прошлоседмичних активности

СИПА извршила претресе на још четири локације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (12.8.2016. године) на подручју Источног Сарајева претресли објекте на четири локације.

У наставку прошлоседмичних активности, када су извршени претреси објеката, које користе лица лишена слободе од стране МУП-а Кантона Сарајево, приликом покушаја отуђења скупоцијеног моторног возила марке „БМW“, полицијски службеници СИПА-е су по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, данас претресли објекте на још четири локације. Наведене активности ове и прошле седмице, проведене су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево и уз подршку полицијских службеника Центра јавне безбједности Источно Сарајево.  

Претреси покретне и непокретне имовине извршени су са циљем прикупљања материјалних доказа да су осумњичена лица починила кривична дјела из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 214. КЗ БиХ „Кријумчарење“, и члана 287. КЗ ФБиХ „Тешка крађа“.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета већа количина дијелова растављених моторних возила, за које се сумња да су предмети из кривичног дјела тешка крађа.

У законском року Суду БиХ и Тужилаштву БиХ биће прослијеђени одговарајући записници и извјештаји о предузетим активностима.