СИПА и Висока школа „Логос центар“ Мостар потписали Споразум о сарадњи

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) и Висока школа „Логос центар“ у Мостару потписали су данас (26.4.2016. године) у службеним просторијама СИПА-е Споразум о сарадњи. Споразум су потписали директор СИПА-е Перица Станић и директор „Логос центра“ Лутво Хазнадаревић.

Потписивање Споразума представља почетак званичне сарадње СИПА-е и „Логос центра“. Сарадња ће се у будућности реализовати путем заједничких пројеката, обука и усавршавања студената „Логос центра“, организовања специјалистичких курсева за припаднике СИПА-е, округлих столова и других видова сарадње, а у оквиру студијског програма „Безбједносне студије и криминалистика“.

За студенте студијских смјерова „Криминалистика“ и „Безбједност“ биће организоване посјете СИПА-и приликом којих ће обилазити одређене службене просторије и присуствовати предавањима из области организованог криминала, тероризма и других видова криминала, али и предавањима из других области из дјелокруга рада СИПА-е. Истражитељи СИПА-е презентираће примјере из праксе. Такође, припадници СИПА-е, као стручњаци за одређене области, држаће предавања студентима у „Логос центру“.

Потписници Споразума исказали су задовољство због званично започете сарадње која ће бити од обостраног интереса. Конкретне активности биће започете ускоро.