СИПА и Факултет политичких наука УНСА потписали Споразум о сарадњи

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Перица Станић и декан Факултетa политичких наука Универзитета у Сарајеву (ФПН) проф. др Шаћир Филандра потписали су данас (15.12.2016. године) у СИПА-и Споразум о сарадњи.

Потписивању Споразума присуствовали су и замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић, начелник Сектора за планирање, аналитику, сарадњу и информисање Ернад Мусић и продекан за наставу и рад са студентима ФПН доц. др Мирза Смајић.

Споразум представља почетак званичне сарадње СИПА-е и ФПН. Сарадња ће се у будућности реализовати у оквиру заједничких пројеката, с циљем развоја науке и струке. Такође, биће реализована и научно-стручна сарадња путем едукације и усавршавања студената ФПН, а организоваће се и специјалистички курсеви и едукације за припаднике СИПА-е. Поред наведеног, биће организовани и округли столови, те други облици сарадње.

Споразум предвиђа посјете студената ФПН СИПА-и и присуство предавањима из области организованог криминала, тероризма и других видова криминала, као и предавањима из других области из дјелокруга рада СИПА-е. Предавања ће бити праћена презентовањем примјера из праксе, а држаће их истражитељи СИПА-е. Циљ наведених активности је упознавање студената са улогом и значајем СИПА-е у безбједносном систему БиХ.

Потписници Споразума исказали су задовољство на званично започетој сарадњи која има обостран значај.