САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (Агенција) поднијели су 7. 3. 2024. године Окружном јавном тужилаштву у Бањој Луци Извјештај о почињеном кривичном дјелу против једне женске особе, чији су иницијали М.Б., због постојања основа сумње на извршење кривичног дјела „Лажно представљање“, прописано Кривичним закоником Републике Српске.

Прликом предузимања мјера и радњи из надлежности Агенције, прикупљени су докази да се пријављена женска особа током фебруара 2024. године службеним лицима у јавним органима на подручју Бање Луке представљала као овлаштено службено лице Агенције у намјери погодовања трећим лицима у вези са поступцима које воде ти јавни органи. Такође, прикупљена су и сазнања да се пријављена женска особа у посљедње четири године на подручју Бање Луке за сада неутврђеном броју лица из свога ближег и даљег окружења из тренутно неутврђених разлога представљала као овлаштено службено лице Агенције, као и овлаштено службено лице Министарства унутрашњих послова Републике Српске те да наведене радње и даље чини.

У вези са наведеним позивају се сва физичка и правна лица која сумњају да им се пријављена женска особа и/или било које друго лице лажно представљало као овлаштено службено лице Агенције, да наведено пријаве лично доласком у просторије Регионалне канцеларије Бања Лука или путем контакт телефона 051/348-280, с циљем предузимања одговарајућих мјера и радњи те процесуирања истих.